Flu TV'nin kurucusu İlker Canikligil: Artık herkesin cebinde bir stüdyo var. YouTube'da para değil, içerik önemli

Flu TV, sıra dışı bir YouTube kanalı. Alternatif bir üniversite gibi dizayn edilmiş... Felsefe 101, Edebiyat 101, Tıp 101, Tarih 101... Ne ararsanız var! Platon'un Mağarası’nı mı merak ettiniz? Dostoyevski hakkında bir...

Flu TV, sıra dışı bir YouTube kanalı. Alternatif bir üniversite gibi dizayn edilmiş... Felsefe 101, Edebiyat 101, Tıp 101, Tarih 101... Ne ararsanız var! Platon'un Mağarası’nı mı merak ettiniz? Dostoyevski hakkında bir şeyler mi öğrenmek istediniz? Doğru nefes almanın yollarını mı keşfetmeye karar verdiniz? Tıklayın, uzmanı anlatsın. Zaten programcıların bir kısmı profesör ve hepsi aykırı tipler. Anlattıklarını eğlenceli, hızlı ve otantik bir şekilde aktarmayı beceriyorlar. Tüm videoların görüntü, ses ve kurgu olarak hayli iyi şartlarda, stüdyoda çekildiğini de eklemeliyim. Yönetmen, eski akademisyen, reklamcı ve içerik üreticisisi İlker Canikligil bu kanalı 2019’da kurmuş, ben yeni keşfettim. YouTube denen özensizlik dehlizi içinde ışıl ışıl geldi bana. Öncesini, sonrasını İlker Canikligil anlatsın.

Flu TV kendini ‘otantik içerik platformu’ olarak tanımlıyor. Türkiye’deki diğer YouTube kanallarından farkı ne?

Türkiye’deki YouTube, genelde ‘çoluk çocuk’ diye hor görülen bir kitlenin elinde. Maalesef çoğunlukla Amerika’daki formatlara bakıp burada uyguluyorlar; Türk medyasında bu bir hastalıktır zaten. Flu TV başkalarının fikirleriyle ilgilenmiyor. Üç ana unsurumuz var: Fikrin otantik yani özgün olması, samimi olması, çatışması olması. Temel hedefimiz Flu TV’yi Türkiye'nin en kaliteli içerik üreticisi haline getirmek.

İzlerken alternatif bir üniversitedeymişim gibi hissettim...

Kanaldaki çoğu programı üniversite 101 gibi düşünebiliriz; Tıp 101, Tarih 101, Felsefe 101 gibi... Ama bunları yaparken izlenebilir, eğlenceli ve teknik olarak kusursuz olmasına çok önem veriyoruz. Bu da biraz benim reklam yönetmenliği geçmişimden geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: HATIRLADIN MI? 19 Eylül 2021 | 177 Okunma Cem Mumcu: Yatakta iki kişi görünür ama yatak dünyanın en kalabalık yeridir 14 Ağustos 2021 | 729 Okunma Flu TV'nin kurucusu İlker Canikligil: Artık herkesin cebinde bir stüdyo var. YouTube'da para değil, içerik önemli 26 Aralık 2020 | 324 Okunma Burcu Budak Albayrak: Herkesin bir Homeopati olmalı 15 Kasım 2020 | 277 Okunma Aytuğ Akdoğan: Çok antipatik bir adam olduğumu düşünebilirsiniz, sorun yok 07 Kasım 2020 | 700 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar