Ahmet Güneştekin: Benim mitlerim benim evrenim

Ahmet Güneştekin’in Avusturya’daki ilk solo sergisi dünyanın önde gelen sanatçılarının eserlerini sergileyen sanat müzesi Bank Austria Kunstforum Wien’de açıldı. Işıl Cinmen ‘Mitoslar...

Ahmet Güneştekin’in Avusturya’daki ilk solo sergisi dünyanın önde gelen sanatçılarının eserlerini sergileyen sanat müzesi Bank Austria Kunstforum Wien’de açıldı. Işıl Cinmen ‘Mitoslar Evreni’nin açılışı için Viyana’daydı.

Geçen hafta birkaç günlüğüne Viyana’daydım. Sebebi ziyaretim, Ahmet Güneştekin’in ‘Mitoslar Evreni’ sergisinin açılışıydı. Sergideki eserlerden bahsetmeden önce şunu belirtmek isterim: Güneştekin’in işleri Bank Austria Kunstforum Wien’de… Yani daha önce Van Gogh’a, Picasso’ya ev sahipliği yapan Avusturya’nın en önemli galerisinde! Serginin yapıldığı yer bile  Güneştekin’in dünya sanat camiasındaki yeriyle ilgili çok şey söylüyor.

İlk kez Viyana’da sergilenen ‘Tanrının Arka Bahçesi’ ise envai çeşit renk ve geometrik yapıdan oluşuyor.

Bu az buz bir şey değil.

Serginin küratörü Dr. Ulrich Ptak, ‘Mitoslar Evreni’ hakkında “Sergide, sanatçının, mitlerden ve efsanelerden aldığı ilham, düşünce dünyasındaki hikayelerle buluşuyor” dedi. Bu açıklamayı, ne yalan söyleyeyim, çok sevdim. Çünkü aslında diyor ki “Biz sana bir hikaye anlatıyoruz.” Sanat eserleriyle ilgili bildiğim bir şey varsa o da mutlaka bir hikayeden yola çıktıkları… Bazıları derdini çığlık çığlığa anlatır; bazıları ketumdur ama onlar bile, izleyicisinin kendi hikayesini yazmasına izin verir. Böylece sanatçı, izleyicisine kendi hikayesini yazma imkanı vererek -ve hatta belki de hiç yapamayacağı bir resmi yapma imkanı vererek sanatından tekrar sanat üretmiş olur. Ahmet Güneştekin de biraz böyle biri… Onun yaptıklarından ilhamla kendi hikayenizi yazmanıza izin veren bir sanatçı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü: HATIRLADIN MI? 19 Eylül 2021 | 175 Okunma Cem Mumcu: Yatakta iki kişi görünür ama yatak dünyanın en kalabalık yeridir 14 Ağustos 2021 | 726 Okunma Flu TV'nin kurucusu İlker Canikligil: Artık herkesin cebinde bir stüdyo var. YouTube'da para değil, içerik önemli 26 Aralık 2020 | 319 Okunma Burcu Budak Albayrak: Herkesin bir Homeopati olmalı 15 Kasım 2020 | 275 Okunma Aytuğ Akdoğan: Çok antipatik bir adam olduğumu düşünebilirsiniz, sorun yok 07 Kasım 2020 | 693 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar