Milli iradeymiş...

Zafer Bayramı’nı, Cumhuriyet Bayramı’nı yok sayacaksın, 23 Nisan’ı,19 Mayıs’ı unutturacaksın. Okulları, 15 Temmuz broşürleri, belgeselleri ve dersleri ile açacaksın. Neymiş? 15 Temmuz milli...

Zafer Bayramı’nı, Cumhuriyet Bayramı’nı yok sayacaksın, 23 Nisan’ı,19 Mayıs’ı unutturacaksın. Okulları, 15 Temmuz broşürleri, belgeselleri ve dersleri ile açacaksın. 
Neymiş? 15 Temmuz milli irade günüymüş. 
15 Temmuz, onlara göre öyle. 
Bize göre de “besle kargayı, oysun gözünü” günü. 
Meclis’i bombalayan, üstlerine bile bile salınan insanları kurşunlayan, ulusal orduyu tasfiye eden, her türlü karanlık işi çeviren yobazlık örgütü casusluk cemaatini iktidar ortağı olarak kucaklarında besleyip büyütenlerin günü.

Heder olan eğitim 
Geçen hafta bu köşede, sanki bu topraklarda aydınlanmacı Cumhuriyet devrimi hiç yaşanmamış gibi eğitim alanının nasıl imamlaştırıldığının ve gericileştirildiğinin somut örneklerine değinmemiz üzerine epey okur mektubu geldi. 
Bunlardan biri, laik Cumhuriyet okullarının imamlaştırılmasının ne gibi sonuçlar doğurduğuna değiniyordu: 
“Yabancı bir ülkenin sınavlı bursunu kazanan çocuğum, oradaki eğitimini sürdürmek için benden Türkiye’de okuduğu liseden ‘mezuniyetini gösterir belge’ istedi. Okula gittim. Çocuğumun okuduğu süper lisenin adı ‘imam hatip’ olmuştu. Okul yetkililerine durumu aktardım. Kayıt defterine baktılar ve yabancı dil ağırlıklı süper lise mezuniyet notunun en yüksek not olduğunu gördüler ve ‘Yurtdışı başarısı boşuna değilmiş’dediler. Ancak diploma mezuniyet notunu yazacakları antetli belgede, mezun olduğusüper lisenin değil, imam hatip okulunun adı yazıyordu. ‘Yabancı, böyle bir belgeyi eline alsa, okul adları farklı diye belgeye inanmaz’ dedim. Üstelik, sosyal paylaşım sitelerindeki ‘gördüğü eğitim’ kategorisine mezun olduğu okulun adını yazsanız, orada bile sistem eski okulun adını tanımıyor...” 
Şimdi, denklik arayan yurtdışındaki eğitim kurumu, o çocuğa “Sen imam okulunu bitirmişsin. Bilimsel çalışma için yeterli değilsin” derse ne olacak? 
O çocuğun emeği, Bilal Erdoğan’ın “1 milyon imam hatipli” dayatmasına heder mi edilecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halk birliğini sağladı, artık oyun yok 20 Nisan 2024 | 86 Okunma Bölgedeki şiddet sarmalı 13 Nisan 2024 | 57 Okunma Şamar örnekleri 06 Nisan 2024 | 98 Okunma CHP ulusal birliği sağladı, saray çöktü 01 Nisan 2024 | 427 Okunma Ense Tıraşını Göreceğiz 30 Mart 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar