Sgk, Ana-Babaya Nasıl Maaş Vermektedir

Okuyucularımızdan en çok gelen sorulardan biri de ölen SSK'lı çocuklarından ana babaya aylık bağlanmasına ilişkindir. Bu hususta okuyucularımız özelikle SGK'nın farklı işlemlerinden...

Okuyucularımızdan en çok gelen sorulardan biri de ölen SSK'lı çocuklarından ana babaya aylık bağlanmasına ilişkindir. Bu hususta okuyucularımız özelikle SGK'nın farklı işlemlerinden yakınmaktadır.

Gerçekten de SGK değişen mevzuata göre işlem yapmaktadır. Bu konuda işlem yapılırken ölen SSK'lı çocuğun ölüm tarihi esas alınmaktadır.

1) 06.08.2003 Tarihinden Önce Ölen Sigortalılar

06.08.2003 tarihinden önce ölen sigortalılardan dolayı ana ve babalara aylık bağlanması için öncelikle sigortalının ölüm tarihinde eş ve çocuklarına verilecek aylıklardan artan hisse olması gerekmektedir. Ölüm tarihinde artan hisse yoksa ana ve babaya daha sonra artan hisse olsa bile aylık bağlanmaz.

Diğer bir koşul ise yine ölüm tarihinde ana ve babanın geçiminin ölen sigortalı tarafından sağlandığının tespitidir. Ölüm tarihinde ana babanın geçiminin ölen sigortalı tarafından sağlanıp sağlanmadığının tespiti sosyal güvenlik denetmenleri tarafından yapılacaktır. Denetmen tarafından düzenlenen raporda, ölüm tarihinde bu şartın yerine gelip gelmediği  tespit edilmektedir.

Ölüm tarihinde bu şartlara sahip olan ana ve babaya ölüm tarihini takip eden aybaşından itibaren aylık bağlanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sgk, Ana-Babaya Nasıl Maaş Vermektedir 19 Temmuz 2017 | 175 Okunma Sgk Malulen Emeklilik Raporu Nasıl Alınır 13 Temmuz 2017 | 297 Okunma Kıdem tazminatı uygulaması değişiyor mu? 22 Haziran 2017 | 255 Okunma SGK’nın Ana-Babaya Maaş Bağlaması 07 Haziran 2017 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar