Kudüs meselesi bitti mi?

Geçen haftalar da Saadet Partisi öncülüğünde bir grup sivil toplum örgütü Yenikapı’da İsrail zulmüne karşı bütün ümmetin vicdanı oldu… Yüzbinler meydana aktı… Hep birlikte...

Geçen haftalar da Saadet Partisi öncülüğünde bir grup sivil toplum örgütü Yenikapı’da İsrail zulmüne karşı bütün ümmetin vicdanı oldu… Yüzbinler meydana aktı… Hep birlikte zalime zalim dendi ve yine mazlumun yanında duruldu. Milli Görüş geleneği olan hakkı üstün tutmak ilkesi bir kez daha vücut buldu. Ne olursa olsun bahanelere sığınmaksızın her durumda Kudüs davasına, ümmetin davasına sahip çıkıldı.

Bazı STK’lar hükümetin hışmından olsa gerek katılamadı, bazıları ise katılmış gibi yaptı. Bazı STK’lar ise katıldı ama varlıklarını asgari düzeyde gösterdi. İsrail’le yapılan gudubet anlaşmayı savunmaktan ar etmeyenler İsrail’i telin için sokağa çıkamadı. Bunu biz yazdık, tarih yazdı, Hak buna şahit oldu..

Her mitingden sonra meşhur sorudur kaç kişi katıldı diye… Bu soruya verilecek yegâne cevap birileri o meydanda miting yaptığında kaç kişi var ise şimdi de o kadar kişi katıldı. Meydanlar büyümez meydanlar sabittir. Meydan tam olarak doldu. Valilik saydı mı bilmem ama kendisine verilen talimat gereği miting yapılmamış raporu dahi verebileceğine eminim.

Sloganlar da heyecan da iyi idi ancak daha organize olunabilirdi. Göze çarpan en önemli pankart kuşkusuz YILDIZ AGD teşkilatının yapmış olduğu “KUDÜS İSLAMIN’DIR” pankartı oldu. Evet, Kudüs hiçbir ırkın değildir. Kudüs hiçbir milletin ya da teşkilatın da değildir. Tartışmasız olarak Kudüs İslam’ındır ve İslam her şeyin üzerindedir. 40 yıla yakın bir zaman önce Erbakan Hocamızın yapmış olduğu efsanevi Kudüs mitinginde ana temanın bu slogan olması çok manidardır. AGD’li gençlerin bunun bilincinde olarak 40 yılı aşkın bir süredir değişmeden sabitkadem durduklarını ifade etmeleri daha da manidardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı ve Kudüs Naraları 21 Aralık 2017 | 125 Okunma Tam insan “Strid” 30 Kasım 2017 | 100 Okunma Opera Kaç Para? 09 Kasım 2017 | 123 Okunma Gerçek Gündem 07 Eylül 2017 | 137 Okunma Kudüs meselesi bitti mi? 17 Ağustos 2017 | 156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar