Yine dertli dertli

Yeni adıyla Şehitler Köprüsü, cumhuriyet rejiminin ilk ciddi başarısıdır. Çünkü Osmanlı devletinin bir hayali gerçeğe dönüştürülmüştür. Peki, köprünün...

Yeni adıyla Şehitler Köprüsü, cumhuriyet rejiminin ilk ciddi başarısıdır. Çünkü Osmanlı devletinin bir hayali gerçeğe dönüştürülmüştür. Peki, köprünün açılışı sırasında başbakan kimdi? Hayır, bilemediniz.

İki hafta kadar önce Çatalca ilçesine bağlı Karacaköy’e yolum düştü. Burası eskiden postanesi de olan büyükçe bir belde imiş. Burada İstanbul’un seçilmiş son belediye başkanının adını taşıyan bir stadyum vardı. Stadyum hâlâ var. Fakat başkanın gidişiyle beraber tabela da indirilmiş. Yeni ismi: Karacaköy Stadyumu.

Refah’lı yıllarda bazı bakan ve vekillerle temasımız oluyordu. Ayrıca belediye başkanlarıyla. Şimdi neredeler, ne yapıyorlar? Yirmi yıl sonra, günümüzün isimleriyle ilgili de aynı soruyu sorabiliriz.

Bu örnekleri durduk yere vermiyoruz. Bize olmasa bile siyasilere, bürokratlara, üst düzey yöneticilere bir şey söylüyor. Daha doğrusu söylemesi gerekiyor.

Dünyanın bütün mevki ve makamları geçicidir. İsimler hızla unutulur. Bunu ara sıra hatırlamak iyidir.

BAŞKA KONULAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 515 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 585 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 270 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.025 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar