Ümit Özdağ ve muhalefet

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (14.05.2022)''Ümit Özdağ ve muhalefet'' başlıklı yazısı.

Ümit Özdağ ve partisi artık Türk siyasetinin kayda değer bir fenomeni durumunda. İktidarın ve muhalefetin şu ya da bu sebeple lakayt kaldığı bir alana -bence yanlış ve tehlikeli bir yaklaşımla- el attığı için.

Özdağ’ın ülkedeki sığınmacılar sorununu sert bir yabancı karşıtlığı şeklinde siyasetinin ana konusu haline getirmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Mamafih sığınmacılar sorunu dışında herhangi bir konuda ne düşündüğü bilinmiyor. Söz gelimi tarım, eğitim, sağlık konularında çözüm önerisi bilinmeyen ve galiba merak da edilmeyen bir siyasetçi.

En başta ise günümüzün en yakıcı güncel problemi durumundaki ekonomik kriz hakkında ne düşündüğü meçhul. Dahası, sığınmacılar sorunuyla doğrudan ilgisi olan dış politikada somut olarak ne önerdiği bilinmiyor ki bu kabul edilebilir bir eksiklik olmasa gerekir.

Aslına bakarsanız, sığınmacılar hakkındaki çözüm önerisinin nasıl uygulanabileceği hususu da fazlasıyla belirsiz. Ancak belli ki bu sorunu dile getirmenin bir karşılığı var toplumda ve yine bu soruna siyaset kurumunun ilgisizliğinin oluşturduğu bir boşluk da var.

Demek ki Özdağ ve partisinin bugünkü konjonktürde gündem belirleme gücüne ulaşabilmiş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 613 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar