Soruları FETÖ mü çaldı?

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (06.08.2022)''Soruları FETÖ mü çaldı?'' başlıklı yazısı.

Türkiye’de yüz binlerce genç insanın gelecek ümitlerini temsil eden KPSS sorularının bir dershanenin yayınladığı dergide örnek sınav sorusu olarak yer alması son yılların en vahim skandallardan biri.

Geçmiş yıllarda FETÖ’nün yaptıklarını fena halde hatırlatan düşündürücü bir olay bu. Haddizatında toplumun çoğunluğu bunun geçmişteki örneklerine benzer bir soru hırsızlığı olduğu görüşünde.

Kimilerine göre ise burada bir soru hırsızlığından ziyade beceriksizlik, ehliyetsizlik, denetimsizlik, başıboşluk şeklinde tezahür eden kötü yönetimin pratik örneklerinden biri var gibi görünüyor.

Başkanlık sistemi (veya sistemsizliği) ile birlikte kurumların etkisizleştirilmesi, denetim mekanizmalarının ortadan kaldırılması, ehliyet ve liyakat ölçütünün yerini sadakat şartının alması her gün bir yenisi çıkan bu türden skandalları üreten temel kaynak.

Hemen her alanda benzer bir tablo var. Söz gelimi orman yangınını söndürürken de sınırları yolgeçen hanı yaparken de enflasyon oranını hesaplarken de ülkenin ihtiyat akçasını ve döviz rezervlerini eritirken de aynı keyfilik, aynı başıboşluk, aynı sorumsuzluk, aynı beceriksizlik rol oynuyor.

Dolayısıyla yaşanan hadise...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 233 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 399 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar