Seçim vaadi Mehmet Şimşek

Bir kişinin tek başına her şeye karar vererek etrafındaki “liyakatsiz ama sadakatli” dar bir grup aracılığıyla devleti yönetebileceğini var sayan bugünkü “Türk tipi başkanlık” modelinin...

Bir kişinin tek başına her şeye karar vererek etrafındaki “liyakatsiz ama sadakatli” dar bir grup aracılığıyla devleti yönetebileceğini var sayan bugünkü “Türk tipi başkanlık” modelinin sonuçları ortada.

Bilhassa ekonomideki tahribat çok büyük...

Dünyada örneği görülmeyen, ekonomi biliminde karşılığı olmayan tuhaf ve akıl dışı politikalara “Heterodoks” gibi süslü bir isim vererek veya “Merak etmeyin, ben ekonomistim” diyerek bu badirenin içinden çıkmanın imkânı olmadığı anlaşıldı.

“Zamlar Erdoğan yüzünden” diye grafik tasarlayan genci “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan (!) içeri atmanın çözüm olmayacağı da görüldü.

“Önümüz seçim… Bir şey yapmak lazım…” derken birinin aklına Mehmet Şimşek geldi herhalde. “Ortodoks” ekonomi politikalarının savunucusu olduğu için daha 2018’de Erdoğan ile yolları ayrılan eski ekonomi bakanı şimdi “kurtarıcı” olarak Ankara’ya getirilebilse seçimde faydası olabilirdi.

Oysa 2018’de hoş olmayan bir ayrılık gerçekleşmişti. Mehmet Şimşek AK Parti hükümetlerinin ekonomide...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 959 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar