Provokasyon treni kalkıyor

Fatih Camii’nin imamının bıçaklanması olayı siyasi provokasyon mu? Konuyla ilgili henüz fazla netlik olmadığı için emin olmak zor ama akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin işi de olabilir bu....

Fatih Camii’nin imamının bıçaklanması olayı siyasi provokasyon mu? Konuyla ilgili henüz fazla netlik olmadığı için emin olmak zor ama akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin işi de olabilir bu. Yani provokasyon amaçlı bir eylem olmayabilir. Veya birileri bir meczubu tahrik ederek bu iş için kullanmış da olabilirler.

Ancak, ister organize isterse bireysel, her ne olursa olsun bu olayın toplumun belirli kesimlerini provoke etmek için kullanılmaya müsait olduğu ortada. KARAR’ın dünkü manşetinde buna işaret ediliyordu:

“Olay üzerine sosyal medyada farklı görüşteki gruplar arasında oluşan tehlikeli gerilim, özellikle seçim öncesinde toplumdaki kutuplaşmayı ‘çatışmaya’ çevirmek için bir kıvılcım arayan çevrelerin varlığını ortaya koydu.”

Fatih Camii, günümüzde “İslamcı” diye adlandırılan siyasi kesim için, sözgelimi Sultanahmet veya Süleymaniye’nin taşımadığı anlamlara sahip bir mekan. Dolayısıyla, söz konusu eylem provokasyon amaçlı ise bu iş için böylesi sembolik bir anlam barındıran bir hedefin seçilmiş olması tesadüf olmayabilir.

Nitekim, FETÖ’nün Balyoz kumpasında da bazı generallerin “Fatih...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar