Niçin böyle konuşuyorlar?

Seçim yarışında en son düzlüğe girilirken iktidar kanadından tuhaf sesler işitilmeye başlandı. Seçim yarışını demokratik bir siyasi rekabet olarak değil, hak ile batılın savaşı olarak...

Seçim yarışında en son düzlüğe girilirken iktidar kanadından tuhaf sesler işitilmeye başlandı. Seçim yarışını demokratik bir siyasi rekabet olarak değil, hak ile batılın savaşı olarak tanımlayanların sesi yükseldi.

Mesela “Ecevit yaşasaydı Erdoğan’ı desteklerdi” gerekçesini ileri sürerek Cumhur İttifakı içinde yer alan DSP Genel Başkanı, “14 Mayıs’ta vatanımızı küffara teslim etmeyeceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, milletvekili adayı olarak Kayseri’de yaptığı bir konuşma sırasında “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atan guruba dönerek “Bekleyin, onun da zamanı gelecek” ifadelerini kullandı.

Daha önce de muhalefeti “Cudi’ye, Gabar’a gömmekten” bahseden İçişleri Bakanı Soylu ise eli iyice yükselterek bu sefer doğrudan milli iadeyi hedef aldı; “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Akar dışında, bu tuhaf lafların sahipleri tepkilere rağmen geri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 965 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar