Ne ‘geççek’, ne geçmeyecek?

Gazete yazarları da dahil olmak üzere ülkenin entelektüel kamuoyu bir haftadır üzerinde kafa yoruyor ama şu soruların cevabını bulamıyoruz bir türlü: Pop müzik şarkıcısı Tarkan’ın -pandemiyi...

Gazete yazarları da dahil olmak üzere ülkenin entelektüel kamuoyu bir haftadır üzerinde kafa yoruyor ama şu soruların cevabını bulamıyoruz bir türlü: Pop müzik şarkıcısı Tarkan’ın -pandemiyi kasdettim dese de politik mesaj içerdiği çok belli olan- şarkısı nasıl oldu da ülkedeki kutuplaşmanın tam göbeğine yerleşebildi?

Tamam, herkes siyasi görüşüne veya pozisyonuna göre bir tepki gösterebilir şarkının içeriğine veya üzerindeki sosa. Bu hem olağan hem de meşru bir hak. Ancak bir abartı yok mu her iki tarafın da tutumlarında? Neden muhalifler bu pop şarkıcısını adete resmî sözcüleri gibi benimsediler bir anda. Neden iktidar taraftarları bu kadar öfke duydular “megastar”a?

Galiba bu soruların cevabı Tarkan’ın toplum için taşıdığı anlam ve değerde. Daha doğrusu, Tarkan gibi tanınmış veya başarılı figürlerin politik desteğinin değerinde. Zira bugün Türkiye’de -ve dünyanın büyük bölümünde- toplumun temsilcileri veya seçkinleri veya rol modelleri sayılabilecek figürler olsa olsa şarkıcılar, sinema/TV oyuncuları, futbolcular vs. gibi medyatik kişilikler oluyor.

Dolayısıyla “topluma mal olmuş” bu kişilerin desteğini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En hakiki mürşit ‘parti hakikati’ 28 Mart 2024 | 141 Okunma ‘Cumhurbaşkanımızın talimatıyla’ hakikati haykırıyoruz 26 Mart 2024 | 570 Okunma Satmamak elinde değil mi? 23 Mart 2024 | 213 Okunma ‘İktidar Müslümanlığı’: Önce hükümetimizin selameti 19 Mart 2024 | 701 Okunma ‘Hükümet Müslümanlığı’ Gazze’ye karşı 16 Mart 2024 | 452 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar