Mevzubahis vatan mı sahiden?

Siyasette demagoji, hayal satma, göz boyama kullanışlı yöntemlerdir her zaman. Bunu tecrübeyle biliyoruz. Öyleyse bir partinin göz boyayarak oy alabilmesi tamamen kendi maharetinin sonucu mu? Hayır, tamamen değil. Bunun için öncelikle...

Siyasette demagoji, hayal satma, göz boyama kullanışlı yöntemlerdir her zaman. Bunu tecrübeyle biliyoruz. Öyleyse bir partinin göz boyayarak oy alabilmesi tamamen kendi maharetinin sonucu mu? Hayır, tamamen değil. Bunun için öncelikle birilerinin gözlerini boyatmak istemesi lazım.

Daha doğrusu, burada gerekli olan iki faktör var: Birilerinin gözlerini boyatmaya istekli olması, başka birilerinin de bu hizmeti sunma kapasitesine sahip bulunması. İşte bu iki faktör bir araya geldiğinde seçim sandığı seyran oluyor!

Baksanıza: Kayırmacılığı sistemleştirmek için mülakat diye bir uygulama getiren hükümet, şimdi mülakatı kaldıracağım diye propaganda yapıyor. “Kamuya işe alımları gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız” diyor.

Heterodoks diye bir “model” getirip ekonomiyi batırmış, şimdi onu kaldıracağım diye propaganda yapıyor. Akılla, bilimle kavga ederek görülmemiş seviyelere çıkardığı enflasyonu seçimden sonra tek haneli rakamlara indirmeyi vaat ediyor. Ekonomimizin büyüklüğünü dünya sıralamasında 17’den 21’e geriletmiş, şimdi ilk 10’a gireceğiz diye oy istiyor.

Deprem konusunda bugüne kadar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 971 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar