Mağdur olan yine iktidar!

İsrail’in Gazze halkına yönelik vahşi soykırım saldırıları altı aydır devam ederken Ankara’nın tutumu birçoğumuzu şaşırttı, bir çoğumuzu da öfkelendirdi. Çünkü...

İsrail’in Gazze halkına yönelik vahşi soykırım saldırıları altı aydır devam ederken Ankara’nın tutumu birçoğumuzu şaşırttı, bir çoğumuzu da öfkelendirdi.

Çünkü içerideki kamuoyuna “Katil İsrail, soykırımcı Netanyahu, mücahit Hamas” diye hamaset dolu nutuklar atıldığı halde soykırımcı devletle ne diplomatik ne de ticari ilişkiler kesildi.

Yalnızca alelacele bir boykot kampanyası kotarıldı, çoğunun İsrail ile ilişkileri bile kuşkulu olan bazı firmaların ürünlerinin tüketilmemesi istendi vatandaştan. Anlı şanlı hocalar, gazete yazarları, televizyon konuşmacıları “Gazzeliler için bizim yapabileceğimiz tek şeyin bu boykota iştirak etmek olduğunu” söylediler.

Ama öte yandan İsrail’e gıda, elektrik, çimento, demir-çelik, “av silahı”, barut, uçak yakıtı, hatta dikenli tel gibi ürünlerin satıldığı ortaya çıktı.

Tepkilere rağmen bu kirli ticaret ilk günden bu yana kesintisiz devam ettirildi. Benzer şekilde diplomatik ilişkilerimizi de kesmeyi düşünmedik. Öyle ki Gazze’deki soykırım hakkında Uluslararası Adalet Divanı nezdinde Güney Afrika dava açtı. Biz bu davaya müdahil olmaya bile yanaşmadık.

Çünkü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.115 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar