Liyakat ne zaman mesele oldu?

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (02.08.2022)''Liyakat ne zaman mesele oldu?'' başlıklı yazısı.

AK Parti iktidarına yönelik “ehliyet ve liyakat” konusundaki eleştiriler son yıllarda işitilmeye başlandı. Çünkü eleştiri konusu olan problemli tutum özellikle son yıllarda kendisini gösterir oldu.

Başlangıçta böyle bir tartışma yoktu. Çünkü başlangıçta önemli olan yönetimde başarı gösterebilmekti. Yönetimin başarılı olabilmesi için ise en azından belirli düzeylerdeki görevleri her halükârda işini layıkıyla yapacak kişilere vermek gerektiği biliniyor, uzmanlık önemseniyordu.

Hatta AK Parti öncesinde de durum buydu. Erdoğan İBB başkanı olduğunda belediye birimlerinin her birinin başına ilgili sahanın en iyi uzmanlarını bulup getirmişti. Bazılarını daha önce şahsen tanımadığı kişilerdi bunlar.

Mesela İSKİ’nin başına Veysel Eroğlu, Kültür İşleri’nin başına Şenol Demiröz, personel idaresine Ömer Dinçer, belediye şirketlerinin başına Candan Karlıtekin getirilmişti. (Bunlar ilk anda aklıma gelen birkaç isim yalnızca.) Bu kadronun yönetimi altında -sonuç olarak- Erdoğan’ın siyasi geleceğinin de yolunu açan başarılı işler yapılmıştı.

AK Parti’nin kuruluş ve ilk iktidar devrinde de bu tutum devam etti. Zaten Erdoğan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 556 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar