Kazanınca milli irade kaybedince darbe

14 Mayıs’a topu topu iki hafta kaldı… Bütün anketler seçimin sonucunun bir iktidar değişimini getirmesi ihtimalinin tek seçenek haline geldiğini gösteriyor.Her şeye rağmen oyları yüzde kırk bandından...

14 Mayıs’a topu topu iki hafta kaldı… Bütün anketler seçimin sonucunun bir iktidar değişimini getirmesi ihtimalinin tek seçenek haline geldiğini gösteriyor.

Her şeye rağmen oyları yüzde kırk bandından yukarı çıkamayan Cumhur İttifakının cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilmesi aritmetik olarak mümkün görünmüyor artık.

Belli olmayan kısmı seçimin ilk turda mı biteceği yoksa ikinci tura mı kalacağı. Onu da çok yakında göreceğiz zaten.

Şimdi beklenen mevcut iktidarın bu sonucu demokratik olgunlukla karşılamasıdır. Bunu yapacak mı AK Parti ve ortakları?

Ne yazık ki bu hususta yapılan bazı açıklamalar ve kullanılan bazı ifadeler kuşku uyandırıcı nitelikte.

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” şeklinde bir açıklama yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 827 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar