İyi de bunlar zaten ‘Anti-İslamcı’

Mevcut iktidarın özellikle ikinci on yılından itibaren içine girdiği yönelim “dinin temsili” iddiasıyla çerçeveleniyor. Hukukun, adaletin, demokratik teamüllerin, kurumsal devlet geleneklerinin bir yana...

Mevcut iktidarın özellikle ikinci on yılından itibaren içine girdiği yönelim “dinin temsili” iddiasıyla çerçeveleniyor. Hukukun, adaletin, demokratik teamüllerin, kurumsal devlet geleneklerinin bir yana bırakıldığı bu dönemde yapılan her şey içeriği belirsiz bir “dava” hedefine dayandırılıyor.

Ekonomide bugünkü vahim tabloyu ortaya çıkaran kötü yönetim tercihleri bile “nas” denilerek savunulmaya çalışılıyor. Dış politikadaki zikzaklı yanlışlar “ümmet” kavramıyla izah ediliyor. Eğitim alanında giderek derinleşen sorunlar İmam Hatip okulları ve Kuran kursları müdafaasıyla halının altına süpürülüyor. Daha fenası, siyasi hesaplarla toplum kesimlerinin dini yaşama ve yorumlama tarzlarındaki farklılıklar kaşınarak, kanatılarak, insanlar birbirine düşman edilerek “taban konsolidasyonu” sağlanmaya çalışılıyor.

Bu arada, “din adına” yapılan yanlışlara bakarak dinden soğuyan bir nesilden söz ediliyor sıklıkla. Gençlerin iktidar mevkiindeki bazı kişilerin ve grupların davranışları yüzünden deizme, ateizme yöneldiği söyleniyor.

Buna karşılık, “Hayır, İslam bu değil”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.025 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar