İttifaklar ilelebet sürmez zaten

Dünyanın başka yerinde olsa ilginç görünebilir ama bizim iktidar sözcülerinin ikide bir “Bu sistem değişmeli” şeklinde demeçler vermesi kimseyi şaşırtmıyor. Çünkü...

Dünyanın başka yerinde olsa ilginç görünebilir ama bizim iktidar sözcülerinin ikide bir “Bu sistem değişmeli” şeklinde demeçler vermesi kimseyi şaşırtmıyor. Çünkü halkımızın yüzde 52’si hükümetin elini kolunu birileri bağladığı için sorunların çözülmediğine ikna olmaya hazır. Vatandaşımız biliyor ki bu sistem bir değişse her şey düzelecek ama işte değişmiyor bir türlü.

Mesela anayasayı bir değiştirsek işler yoluna girerdi. Hatta 12 kere değiştirme imkanı olsa her şey şimdikinden 12 kat daha güzel olurdu.

Mesela cumhurbaşkanını doğrudan halk seçseydi sistem ayakları üzerine oturacaktı. Cumhurbaşkanı bir de partisinin başında olabilseydi çok daha iyi olurdu.

Mesela Başkanlık sistemine geçsek herkes görürdü dövizle, faizle, şunla bunla nasıl mücadele edildiğini.

Gerçi bu “Mesela…” diyerek söz ettiklerimizin hepsini yaptık ama demek ki tam yapılmamış. Biraz daha yapmak lazım.

Parlamentoyu devre dışı bıraktık ama bu yeterli değil. Kuvvetler ayrılığını fiilen sona erdirdik ama bundan fazlası lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 669 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar