Erdoğan ve Bahçeli geri adım mı attılar?

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (10.11.2022)''Erdoğan ve Bahçeli geri adım mı attılar?'' başlıklı yazısı.

Daha bir hafta önce “Sıkıysa millete gidelim” diyerek başörtüsünü halkoyuna götürme çağrısı yapan Erdoğan’ın önceki gün birdenbire herkesi şaşırtarak “Temel haklar referandum konusu olamaz” gerekçesini ileri sürüp geri adım atması aslında neyin işareti?

Erdoğan’ın hemen ardından bu sefer MHP lideri Bahçeli’den gelen ve yine herkesi şaşırtan “HDP ile görüşmekte sakınca yok” açıklamasının anlamı ne?

Bu iki sürpriz çıkış birbiriyle irtibatlı hamleler mi?

Bu soruların doğru cevabını bulabilmek için mevcut siyasi tabloya dikkatlice bakmak gerekiyor.

Malum, bilhassa başkanlık rejimine geçildikten sonra -vadedilenin aksine- devlet kurumları işlevsizleşti, ülke yönetilemez hale geldi, sorunlar büyüdü. Bunun sonucunda iktidar cephesi yalnızca retorikle yürütülebilen bir siyaset modeline hapsetti kendini, çaresizlikten.

Değerler ve kimlikler üzerinden seçmen desteği temin etme arayışı içinde çoktandır. Üstelik negatif bir siyaset bu. Seçmen kitlesinde ümit uyandırmaya değil korku yaratmaya yönelik bir siyaset. Biz gidersek durumunuz daha kötü olacak, muhalefet gelirse haklarınızı elinizden alacak korkutmasına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 995 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar