Endişelenmeyin pazarlık yapıyoruz

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (17.05.2022)''Endişelenmeyin pazarlık yapıyoruz'' başlıklı yazısı.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyelikleri hususunda veto hakkımızı gündeme getirip bu ülkelerin Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerine verdikleri desteği tartışma konusu yapmak işe yarar bir hamle mi?

Özellikle İsveç’in başta PKK olmak üzere birtakım terör örgütlerine gösterdiği sempatik yaklaşım bizim açımızdan hiç dostane değil. Bu konuyla bağlantılı silah ambargosu uygulamaları çok daha rahatsız edici bir durum. Bu konuda karşımıza çıkan “pazarlık fırsatı” değerlendirilmeli elbette. Ama diplomatik pazarlığın usulü böyle mi olur?

İtirazımızı işiten herkese “Endişe etmeyin, Türkler pazarlık için bunu yapıyorlar” dedirtmek başarı işareti mi? Hakkımızdaki bu algı söz konusu pazarlıktan kazançlı çıkabileceğimizi mi gösteriyor, yoksa tam aksini mi?

Madem böyle bir tutum içine girecektik, bunun için önce bir kamuoyu diplomasisi atağı ve ardından diplomatik girişimler başlatılması gerekmez miydi? İsveç ve Finlandiya yetkililerinin “Üyelik konusunda Türkiye bize olumlu sinyal vermişti, şimdi nerden çıktı bu iş” mealindeki açıklamalarının anlamı ne?

Dışişleri kadroları bu konunun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 679 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 399 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 358 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar