Demirtaş’ın helikopteri, Akşener’in masası, Erdoğan’ın açılımları

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (19.11.2022)'' Demirtaş’ın helikopteri, Akşener’in masası, Erdoğan’ın açılımları'' başlıklı yazısı.

AK Parti lideri Erdoğan’ın “yerli ve milli” dediği İYİ Parti’yi bir kere daha Cumhur İttifakına çağırmasının gerçek bir çağrı olduğunu zanneden pek yoktur herhalde. Tartışma götürmez siyasi yeteneği ve tecrübesi itibarıyla Erdoğan tabii ki biliyor Akşener’in masadan asla kalkmayacağını. Biliyor bilmesine de “Hadi kalk gel, sen yerli ve millisin” diyerek Masa’da varolduğu düşünülen anlaşmazlıkların karşılıklı kuşkuya ve güvensizliğe dönüşmesi hesabına yönelik maliyetsiz bir hamle yapıyor.

Ancak bu sıralarda birçok hamleyi bir arada yapıyor Erdoğan. Akşener’e “Altılı Masadan ayrıl, bize gel” dediği röportajda Ahmet Kaya’nın kabrini Türkiye’ye getirme “açılımı” da yaptı mesela. Bu da herhalde “Kürt seçmene jest” paketi içinde bir madde.

Türkiye artık seçim sathı mailinin içinde. Bu bakımdan siyaset sahnesindeki her hamle seçimle ilgili olarak değerlendirilmek durumunda. Sözgelimi AK Parti heyetinin HDP’ye ziyareti sandık hesaplarından bağımsız bir girişim olarak görülemezdi ve görülmedi. Kimi AK Parti yöneticileri ve milletvekilleri tarafından söz konusu süreçte dile getirilen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar