Çirkin gerçeklerin ilacı güzel yalanlar

İktidar ile muhalefetin farkı: Muhalefet son yıllarda iyice yoğunlaşan sıkıntılara yönelik çözümler vaat ediyor. Ekonomiyi toparlamak, yargıya çekidüzen vermek gibi “sıradan” vaatlerde...

İktidar ile muhalefetin farkı: Muhalefet son yıllarda iyice yoğunlaşan sıkıntılara yönelik çözümler vaat ediyor. Ekonomiyi toparlamak, yargıya çekidüzen vermek gibi “sıradan” vaatlerde bulunuyor.

İktidar ise asla sıradan şeyler söylemiyor. Türkiye’nin İslam dünyasının lideri olacağını, dünyaya hükmedeceğini, topraklarımızdaki petrol ve doğalgazı çıkararak zengin olacağımızı, Ay’a gideceğimizi, uzayı fethedeceğimizi, savaş uçağı ve uçak gemisi inşa ettiğimizi, İstanbul’da açılan finans merkezinin Londra ve New York’un rakibi olacağını vs. vs. söylüyor.

İktidar cephesinin seçim propagandasındaki avantajlarından biri bu. Seçmenine “görünen” alelade gerçeğin yerine “görülmek istenen” bir alternatif gerçeği sunabilmesi. İnsanların akıllarından mantıklarından ziyade duygularına hitap edebilmesi yani.

Çünkü biz insanlar çoğunlukla en kritik konularda bile duygularımızla karar veren canlılarız. Dolayısıyla hoşumuza giden yalanları hoşumuza gitmeyen gerçeklere tercih edebiliriz.

Öyleyse ecnebilerin “post-truth” dedikleri anlayışı temel alan politikası iktidara bir seçim zaferi kazandırabilir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 977 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar