CHP’yi normalleştirme siyaseti

Çok değil on yıl önce söyleseler herhalde hiçbirimiz inanmazdık önümüzdeki şu tablonun gerçek olabileceğine: Bir zamanlar başörtüsü mücadelesinde yasakçı safta yer alan CHP şimdi...

Çok değil on yıl önce söyleseler herhalde hiçbirimiz inanmazdık önümüzdeki şu tablonun gerçek olabileceğine: Bir zamanlar başörtüsü mücadelesinde yasakçı safta yer alan CHP şimdi “Başörtüsü serbestliği yasal güvence altına alınsın” diye kanun teklifi veriyor; başörtüsü davasının zemini üzerinde tabanını tahkim etmiş olan AK Parti ise önce “Ne gerek var buna” diyerek söz konusu düzenleme talebine karşı çıkıyor. Sonra yanlışını fark edip tam aksine el yükseltmeye yöneliyor.

Aslında siyasetin dönüştürücü kuvvetini görüyoruz burada. Hem olumlu hem de olumsuz anlamıyla…

Kılıçdaroğlu açıklamasında kadınların inançlarını istismar konusu olmaktan çıkarmak amacıyla yasal düzenleme teklifi vereceklerini söylemişti. CHP camiasından kimilerinin “AK Parti’nin seçim malzemesini biz gündem yaptık” diyerek eleştirdikleri meselenin anahtarı burada.

“Başörtüsünü siyasetin istismar konusu olmaktan çıkarmak” ne demek? Herhangi bir siyasetçinin “Biz gidersek yerimize gelenler başörtüsünü yasaklayacak” diyebilme imkanını ortadan kaldırmak demek.

Yani aslında yasal güvenceye gerçekten ihtiyaç yok. AK Parti haklı burada! Toplumun yaşadığı acı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi ki seçim sandığı var 07 Mayıs 2024 | 182 Okunma AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 1.271 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 273 Okunma Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.203 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar