Bugün muhalefette Erdoğan olsaydı

Bugünlerde muhalefet partileri birbirine düşmüş, bir taraftan seçim yenilgisinin suçunu birbirlerinin üzerine atıyor, bir yandan da önümüzdeki yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarını...

Bugünlerde muhalefet partileri birbirine düşmüş, bir taraftan seçim yenilgisinin suçunu birbirlerinin üzerine atıyor, bir yandan da önümüzdeki yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarını tartışıyorlar.

Peki, konuştukları mevzuların halkın umurunda olduğunu mu düşünüyorlar acaba?

Gözden kaçırılmaması gereken tek bir siyasi realite var bugün Türkiye’de. O da 14 Mayıs-28 Mayıs seçimlerinin sonucu.

İktidar bloku her şeye rağmen halktan onay aldı ve muhalefetin seçim yenilgisi muhalif seçmen kitlesinde büyük bir hayal kırıklığı ve ümitsizlik yarattı. Elimizdeki realite bu.

Demek ki muhalefet öncelikle yüzde 48’in hayal kırıklığına ve ümitsizliğine çare bulmaya uğraşmak zorunda. Ama bunu yapabilecek moral motivasyonu yok.

Onun için bunu yapmak yerine yaşanan büyük yenilgiden küçük zaferler çıkarmaya, majör kayıptan minör kazançlar elde etmeye çalışıyorlar. Hem de son seçimde aldıkları oyun ceplerinde olduğu varsayımıyla yerel seçim hesapları yapıyormuş gibi görünüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.196 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar