Bizden önce ‘renkli vizyon’ yoktu

Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilkinde kamuoyuna verilen mesajlarla hem masanın uyumunun hem de ortak aday hedefinin korunmakta olduğu ilan edilerek muhalefet tabanındaki “gelecek ümitleri” tazelenirken, iktidar...

Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmelerinin ilkinde kamuoyuna verilen mesajlarla hem masanın uyumunun hem de ortak aday hedefinin korunmakta olduğu ilan edilerek muhalefet tabanındaki “gelecek ümitleri” tazelenirken, iktidar kanadında işler retorik düzleminde ele alınmaya devam ediyor.

İktidar partisi sözcüleri son zamanlarda yeni bir yol tutturdular, “AK Parti’den önce fırın yoktu, kurutucu yoktu, tost makinesi yoktu…” gibi açıklamalar yapıyorlar her fırsatta. “Bugün” yok gündemlerinde zaten. Ya efsanevî bir geçmişi ya da hayalî bir geleceği konuşmayı tercih ediyorlar hep.

Halihazırda yaşanan sıkıntılar dile getirilecek olduğunda hemen “Bizden önce tüp kuyrukları vardı, kırtasiye kuyruklarında beklerdik, ekmek karneyle alınırdı” gibi açıklamalar yapıyorlar. Bugünkü “belediye ekmeği” kuyruklarının, “ucuz çiçek yağı” kuyruklarının vs. konuşulması yerine 1970’lerde yaşanan birtakım sorunları, hatta İkinci Dünya Savaşı yıllarının sıkıntılarını tartışmaya devam ediyorlar.

“Yeni AK Parti”nin Türkiye’sini konuşmak yerine, “Eski AK...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 696 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 399 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 358 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 525 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar