Ben bir grubun balam üyesiyem!

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (08.12.2022)''Ben bir grubun balam üyesiyem!'' başlıklı yazısı.

Geçenlerde kişisel sosyal medya hesabımda, yine sosyal medyadaki bazı paylaşımlardan yola çıkarak, yarı şaka yarı ciddi, şöyle bir tespitimi paylaştım: “Aşı karşıtlığı, mülteci aleyhtarlığı, İstanbul Sözleşmesi rahatsızlığı, hayvan(sever) düşmanlığı… nedense bunlar hep -ezici çoğunlukla- aynı bünyelerde yer buluyor. Hepsi tek bir paket içinde geliyor sanki…”

Bu paylaşıma gelen tepkiler beni biraz düşündürdü. Kimilerinin maalesef ağzını da bozarak verdiği cevaplar aşağı yukarı aynı itirazı dile getirmekteydi. Kendi durumlarına bakarak, “Ben bu sözü edilen konulardan birine veya ikisine karşıyım yalnızca. Yaptığınız tespit tamamen yanlış” diyorlardı.

Yani, az sayıdaki birkaç kişi dışında, çoğunluk kendisinin bir istisna oluşturuyor olabileceğini aklına getirmiyor, mutlaka “fikri zikri aynı olan” bir grup içinde olması gerektiği düşüncesiyle “tespit yanlış” diyordu.

Tespit elbette yanlış olabilir. Zaten bütün genellemeler yanlıştır, yalnızca retorik değeri vardır karakuşi ifadelerin.

Ancak yaptığım genellemeyi dile getirirken “ezici çoğunlukla” diyerek az sayıda kişiyi dışarıda bırakmış...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 83 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 398 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 357 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 524 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar