Barolar niye bölünsün?

Türkiye’deki baroların çoğunda öteden beri sol görüşlü gruplar hâkim. Çünkü diğer kesimler sayısal olarak seçim kazanıp yönetime gelme imkanına sahip değil.

Dolayısıyla buralarda tek sesli bir yapı var. Bu da rahatsızlık konusu. Bugünkü iktidarın baroları parçalayarak yapmak istediği şey de buralarda hâkim durumdaki politik/ideolojik anlayışın dışında kalan kesimlerin de alternatif yapılar oluşturabilmelerinin yolunu açmak.

Bu girişime yöneltilen en makul itiraz ise oluşturulmak istenen düzenin şimdikinden daha politize bir tablo ortaya çıkarma istidadı taşıdığı şeklinde. Her bir siyasi görüşün kendi barosunu kurması sonucunda Dindarlar barosu, Milliyetçiler barosu, Kürtler barosu, Aleviler barosu vs.nin ortaya çıkması bu kuruluşları siyasi partilerin birer şubesine dönüştürecek. Bu da baronun varlık amacını ortadan kaldıracak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 398 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 357 Okunma Seçimden önce yaka paça, seçimden sonra tekme tokat 09 Nisan 2024 | 524 Okunma AK Parti’nin 22 yılında en büyük kazancımız 06 Nisan 2024 | 659 Okunma AK Parti Türkiye’ye ne verdi? 04 Nisan 2024 | 1.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar