Bakalım, daha ne sürprizler göreceğiz

Altı muhalefet partisinin bir araya gelip ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçten çıkartılması için kuvvetler ayrılığının ve parlamenter sistemin geri geri getirilmesi gerektiği...

Altı muhalefet partisinin bir araya gelip ülkenin yaşadığı sıkıntılı süreçten çıkartılması için kuvvetler ayrılığının ve parlamenter sistemin geri geri getirilmesi gerektiği üzerinde uzlaşmaya varmaları -dahası, bu yolda birlikte çaba gösterme iradelerini millete deklare etmeleri- bir dönüm noktası hiç kuşkusuz.

Muhalefet blokunun artık iktidar bloku adayı olma yoluna girdiği süreçte ilk dönüm noktası ise Millet İttifakı’nın kurulmasıydı. Bugünküne benzer birtakım çabalarla seçime girmesi engellenmek istenen İYİ Parti’nin 15 CHP milletvekilinin katılımıyla mecliste grup kurarak bu engeli aşması hiç beklenmeyen bir hamleydi. Bu sürpriz işbirliğinin bir sonraki adımda seçim ittifakına dönüşmesi siyasetteki bütün dengeleri değiştirdi.

2018 seçiminde -cumhurbaşkanlığı için ortak aday çıkarmada gerekli uzlaşmanın sağlanamaması yüzünden- beklendiği şekilde bir başarı gerçekleşmedi gerçi. Ama her şeye rağmen ittifakın dağılmadan sürdürülebilmesi bir sonraki yıl yapılan belediye seçimlerinde çok önemli bir sonuç getirdi ve İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin yönetiminin el değiştirdiği bu seçim bugüne gelinen süreçte bir başka dönüm noktası oluşturdu.

CHP, İYİ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 417 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar