Altılı Masa’nın tek rakibi Altılı Masa

Altılı Masa ittifakı bugüne kadar Türk siyasetinin tanık olmadığı türden bir birliktelik. Seçimden sonra görülen lüzum üzerine değil, seçimden önce belirlenen ortak bir hedef ve somut bir program...

Altılı Masa ittifakı bugüne kadar Türk siyasetinin tanık olmadığı türden bir birliktelik. Seçimden sonra görülen lüzum üzerine değil, seçimden önce belirlenen ortak bir hedef ve somut bir program temelinde uzlaşılarak teşkil edilmiş olması… önemli bir başarı.

Ülkenin içinde bulunduğu vahim şartlar dolayasıyla asgari müşterekler temelinde bir araya gelen birbirinden farklı ideolojik çizgilerin temsilcisi altı ayrı partinin bu yöndeki çalışmaları bugüne kadar uyum içinde sürdürebilmeleri… önemli bir başarı.

Bu çalışmalar kapsamında “Geçiş” için bir yol haritası belirlenmesi, “güçlendirilmiş parlamenter” sistem hedefine yönelik anayasal çerçevenin tamamlanması, ekonomi başta olmak üzere ülke sorunlarının nasıl çözüleceğine ilişkin “altı partili komisyon” çalışmalarının bir hükümet programına dönüşebilecek hale getirilmesi… önemli bir başarı.

Nitekim geçen hafta dokuz saat süren son toplantıdan sonra yayımlanan ortak bildiri altı farklı parti arasında en önemli konulara ilişkin olarak ciddi bir uzlaşma ve fikir birliği olduğunu gösteriyordu.

Ortak adayı belirleme görüşmelerinin bu ay başlatılacağı belirtilen açıklamada...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 724 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar