Altılı masanın enerji eksikliği

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (22.09.2022)''Altılı masanın enerji eksikliği'' başlıklı yazısı.

Açık konuşmak gerekirse, an itibarıyla iktidar ümitsiz vaka. Fakat muhalefet de yeterince ümit vermiyor topluma.

İktidar, sırf “şansını denemek için” bilgi yarışmasına katılan meraklı tv izleyicisi gibi, “Belki umulmadık bir şeyler olur, belki rüzgârın benden yana eseceği tutar” diye ucu açık bir beklenti içinde seçim sandığına doğru yol alıyor. Yani artık işi şansa kalmış durumda.

İşte muhalefet kendi odağını kaybederse bu şansı verebilir iktidara. Zaten bunu iktidara verebilecek başka hiçbir güç yok.

Siyaset üreten, gündem belirleyen, vizyon oluşturan bir yapı görmüyoruz altılı masaya baktığımızda bugün. Onun yerine küçük hesaplar, gereksiz çekişmeler, kararsızlıklar, belirsizlikler görüyoruz.

Ülkede işler kötü gidiyor, iktidar yönetemiyor, sorunlar çözülemeyip büyüyor diyerek seçim sandığının neticesini garantilemiş gibi davranmaya başlamak çok yanlış olur. Siyasetçi bunu bizden çok daha iyi bilir.

2018 seçiminin verdiği dersi akılda tutmalı muhalefet. Bugünkü kadar olmasa bile 2018’de de toplumun hemen her kesiminde iktidara yönelik yoğun bir hoşnutsuzluk ve tepki oluşmuş bulunuyordu. Ne var ki muhalefet bu tepkileri iktidar değişimi yoluna...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 663 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar