Aday artık belli olsa iyi olur

Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kiras'ın bugünkü (06.12.2022)''Aday artık belli olsa iyi olur'' başlıklı yazısı.

Artık aday belli olsa iyi olur. Çünkü muhalefet kesimindeki enerjinin ciddi bir bölümü altılı masadaki partilerin birbirleriyle çekişmesinde harcanıyor.

Bu yıpratıcı çekişmelerin de esas itibarıyla cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesiyle ilgili olduğu belli. Demek ki aday ne kadar erken belirlense muhalefet cenahındaki kaynama o kadar çabuk bertaraf edilebilecek.

Ayrı ayrı partiler arasında belirli düzeyde anlaşmazlık ve hatta çekişme olması bir yere kadar anlaşılabilir bir durum diyebilirsiniz belki. Ama bu partilerden birinin içinde bile adaylık yarışına bağlı görünen birtakım ayrışmaların ortaya çıkmasına, hatta birilerine yönelik etkisizleştirme ve itibarsızlaştırma operasyonları yapıldığının konuşulmasına ne diyeceksiniz? CHP’nin içinden dışarıya yansıyan havayı kastediyorum. Seçmen nezdinde olumlu bir tablo değil bu kavga görüntüsü.

Altılı masadaki özellikle oy oranı daha yüksek iki parti arasında mevcut olduğu söylenen -ama ne olduğunu bilmediğimiz- anlaşmazlıklar neden karşılıklı konuşularak gündemden düşürülmüyor bir türlü?

Adaylık tartışmasının kimi partilerin kadrolarınca adeta bindikleri dalı kesmeye varacak bir temkinsizlikle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 772 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 360 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar