Yüz yıl önce “Hasta Adam, şimdi “Türkiye’yi durdurun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Yeni Asya Politikası”na yönelik açıklaması, aynı açıklamada “Türkiye Ekseni” vurgusu ne kadar hakkıyla tartışılır, emin değilim.

Bir çokları bunu klasik “Rus Avrasyacılığı”na kurban etmek isteyecek, bazıları küçümseyecek, Atlantikçi ezberlerin rehin aldığı çevreler ise ihanet gibi gösterecek.

Çavuşoğlu’nun; bu ekseni sadece Türkiye’nin stratejik eğilimi ile sınırlı tutmayıp Doğu ile Batının buluştuğu bir eksen olarak nitelemesi, Türkiye’yi “eksen kayması” ile itham etmek isteyenlere aslında merkezi eksenin burası olduğunu göstermesi, olağanüstü önemliydi.

TEHDİT ABD’DEN GELİYOR.ISRARLA VE KARARLILIKLA YENİ BİR YOL HARİTASI..

Bu açıklama; uzun bir süredir Türkiye’nin ısrarla ve kararlılıkla sürdürdüğü yeni pozisyon alışın, yol haritasının, kendini yeniden kurmanın, bir gelecek tasarımının ipucunu veriyor.

ABD ile güvenlik çatışmaları, coğrafyamıza yönelik müdahalelere karşı Türkiye’nin net tavırları, açık biçimde Atlantikçi çevreler tarafından tehdit ediliyor oluşumuz, ülkemizin geleceğini yeniden denetim altına almaya çalışanlarla buna direnenler arasındaki hesaplaşma, kısaca ekonomi politikalarından güvenlik stratejilerine, toplumsal eğilimlerden ülke ve coğrafya kimliğine ve tarihsel hafızanın yenilenmesine kadar derin bir değişim içindeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar