Yeni sömürgecilik dalgası, Müslümanlar eliyle gelecek

Türkiye’den, yakın coğrafyadan, Afrika’dan müthiş bir yeni yükseliş dalgası, yerlileşme dalgası, yenilenme ve kendine dönme dalgası, tarihi tersine çevirecek bir güç arayışı başladı.

Türkiye’nin inşa ettiği politik dil, kendini merkeze almakla kalmadı, Orta Afrika’dan Pasifik kıyılarına kadar ortak bir dile, arayışa, bir siyasi hedefe dönüştü.

Bu yönüyle Türkiye, yüzyıllardır dünya sistemini biçimlendiren bütün ezberleri bozdu, güç haritalarını altüst etti, sömürge geleneğine çok ağır darbeler indirdi.

YÜZLERCE YILIN HESAPLAŞMASI VAR ÖNÜMÜZDE. ÖFKENİN SEBEBİ BU.

Ülkemize yönelen öfkenin, Batılı saldırıların, intikam çığlıklarının temelinde bu vardır. 15 Temmuz’un da, terör saldırılarının da, güneyden çevreleme girişimlerinin de temeli budur.

Çok büyük, yüzlerce yılın hesaplaşması var önümüzde. Ama Türkiye’nin sadece Türkiye olmadığını, bu hesaplaşmada bütün ayrıntıları ile görüyoruz. Afrika’dan, yakın coğrafyamızdan, Hindistan, Malay dünyasından bu sinyalleri alıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar