Türkiye için yeni bağımsızlık ilanı! Biz buna “Büyük Yürüyüş” diyoruz..

24 Haziran Türkiye için yeni bağımsızlık ilanıdır. Yeni bir güç yükselişinin, 21. yüzyıl Türkiye’sinin dünyaya duyurulmasıdır. Artık bileği bükülemeyecek, yan gözle...

24 Haziran Türkiye için yeni bağımsızlık ilanıdır. Yeni bir güç yükselişinin, 21. yüzyıl Türkiye’sinin dünyaya duyurulmasıdır. Artık bileği bükülemeyecek, yan gözle bakılamayacak bir ülkenin küresel sahneye çıkma tarihidir.

Milletimizin bin yıldır bu coğrafyada tarih yapan iradesinin bütün küresel ölçekli müdahalelere karşı bir kez daha zafer kazanmasıdır. Haçlı Savaşları’na karşı, Moğol istilasına karşı, Birinci Dünya Savaşı ve istilasına karşı “acımasız direniş” örneklerini bütün coğrafyaya yayan milletimizin bir kez daha aynı diriliş ruhunu harekete geçirmesidir. O siyasi genetiğin, yeniden büyük ülke inşa etmek için, yeniden coğrafya inşa etmek için olağanüstü bir kararlılıkla bugüne taşınmasıdır.

Geçmişimize, bugünümüze, geleceğimize göre stratejik değer tanımı..

24 Haziran, 20. yüzyıl boyunca devam eden himaye döneminin sona ermesidir. Türkiye’ye kendi stratejik çıkarları çerçevesinde değer verenlerin bu imkânlarının ellerinden alınmasıdır. Bu ülkenin stratejik değer tanımının kendi hesaplarına, çıkarlarına, kimliğine, geçmişine ve geleceğine göre yeniden biçimlendirilmesidir.

Ülkemizi on yıllarca kendi sınırlarının jandarması yapanların o savunma kalkanlarının çökmesidir. Bu ülkenin savunma hatlarının ilk kez kendi vatan eksenine göre yeniden tanımlamasıdır.

Bu ülkenin iç siyasi dizaynının, toplumsal dayanışmasının, istihbaratının askeri ve sivil bürokrasisinin, sermaye yapısının onların etki alanından kurtulmasıdır. Dost görünüp örtülü savaş yürütenlerin, vatansever görünüp çokuluslu cephede yer alanların ifşa olmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar