Türkiye daha ne yapsın!

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi, yeni bir başlangıç, yeni bir kıvılcım, yeni bir nefes, bir hareket olabilir mi? Bir çözüm önerisi, bir yol haritası şekillendirir mi? Coğrafyayı...

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi, yeni bir başlangıç, yeni bir kıvılcım, yeni bir nefes, bir hareket olabilir mi? Bir çözüm önerisi, bir yol haritası şekillendirir mi? Coğrafyayı etkileyecek bir yakınlaşma, bir akıl ortaya koyabilir mi? Türkiye'nin dönem başkanlığını aldığı zirve sonrası İstanbul merkezli bir bölgesel inisiyatif, perspektif geliştirilebilir mi?
Olmalı, yapılmalı. Yapmak, başarmak zorundayız. Bölgemizdeki bütün ülkeleri tehdit eden vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu tablo bizi ürkütmeli, alarma geçirmeli, acilen bir şeyler yapmaya itmeli, zorlamalı.
Yirmi yıldır, adım adım bir sinsi plan uygulanıyor. Yirmi yıldır, yıkım ve kriz anlamındaki her gelişmenin birbirini tamamladığını görüyoruz. Her birini münferit kriz, gerilim olarak algılamak en büyük basiretsizliğimiz olacaktır. Ama maalesef bu yöndeki algı belirleyici oldu.
Afganistan işgalini El Kaide ile, Irak işgalini Saddam ile pazarlayanlar ve bizi ikna edenler, etnik savaşları, mezhep çatışmalarını da benzer formüllerle bize satıyorlar ve başarılı da oluyorlar.
Bu bir onur savaşı, kaybetmeyeceğiz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar