Son bin yılın 3. dalgası: Hareket noktamız budur.. Çok büyük bir hesaptan, hedeften söz ediyorum..

Artık dışarıya yöneleceğiz. Gözlerimiz de, ufkumuz da, mesaimiz de dışarıya dönük olacak. Artık sesi içeride değil, dışarıda duyulan, gücü içeride olduğundan çok daha fazla...

Artık dışarıya yöneleceğiz. Gözlerimiz de, ufkumuz da, mesaimiz de dışarıya dönük olacak. Artık sesi içeride değil, dışarıda duyulan, gücü içeride olduğundan çok daha fazla dışarıda hissedilen bir Türkiye inşa edeceğiz. İçeriye değil dışarıya konuşan bir ülkeye güç vereceğiz, o ülkeyi omuzlayacak, onu coşturacağız.

Bölgemize, Batı’ya, Doğu’ya, dünyaya bakacağız. Sadece Batı’ya değil, sadece Atlantik çevresine değil, Afrika’dan Latin Amerika’ya, Orta Asya’dan Güney Asya’ya ve Pasifik’e kadar, yeryüzünün güç haritasının bütün detaylarına, kaynak haritasının bütün köşelerine, kültür ve kimlik atlasının her sayfasına dikkatle bakacağız, okuyacağız, öğrenip ona göre kendimize yeni yollar çizeceğiz.

Yüzlerce yıldır Batı’ya akan, ısrarla ve durmaksızın Batı’ya doğru giden, gittikçe kendini dönüştüren, gittikçe kendini geliştiren, gittikçe güç kazanan, gittikçe tarih dönüştüren milletimiz, bundan sonra dünyanın dört bir yanına bakacak.

Yüz yılın bütün anlayışını kökünden değiştiren “yeni durum” işte budur!

Batı dünyası dört yüz yıllık küresel hükümranlığının sonuna gelmişken, Doğu’da olağanüstü güç yükselişlerine tanık olurken, bizler o tarih dönüştürücü misyonu yeniden yükleniyoruz.

Yeniden Selçuklu, yeniden Osmanlı oluyoruz. 20. Yüzyıl Cumhuriyet’i için yeni bir yükseliş tarihi biçimlendiriyor, bu coğrafyadaki üçüncü büyük dalganın temellerini atıyoruz. Pazartesi günü Külliye’de tanık olduğumuz, bu tanıklığın farkında olan herkesi olağanüstü heyecanlandıran şey işte budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar