- “Siyasi terör”istler! ABD ve Avrupa’daki şu fiyatlara da bakın. - 2008’den beter bir kriz Batı’yı vuracak. Türkiye boyun eğmez!

2008 küresel ekonomik krizi merkez ülkeler kriziydi. Batı’nın, dünya ekonomisini yönetenlerin kriziydi. Hem ekonomik hem jeopolitik krizdi. Küresel ekonomik sistemin, kapitalizmin kriziydi.Ama bu ülkeler, krizi dışarıya sattılar....

2008 küresel ekonomik krizi merkez ülkeler kriziydi. Batı’nın, dünya ekonomisini yönetenlerin kriziydi. Hem ekonomik hem jeopolitik krizdi. Küresel ekonomik sistemin, kapitalizmin kriziydi.

Ama bu ülkeler, krizi dışarıya sattılar. Gelişmekte olan ülkelere yansıttılar. Faturasını onlara çıkardılar. Zayıf ülkelere bedel ödettiler. Bu ülkelere yönelik sömürü çarkını revize ettiler. Kendilerini korudular.

DÜNYA BATI’YA SIRTINI DÖNDÜ. BUNUN BEDELİ ÇOK AĞIR OLACAK.

Çünkü küresel ekonomik sistemi, yükselen piyasalarla, yeni adreslerle, güçlerle paylaşmaları demek, küresel iktidar alanını da paylaşmaları anlamına geliyordu.

Bu durum, yüzyıllardır devam eden Batılı dünya sisteminin de sonu anlamına gelecekti. Sistem tıkanmıştı ama 21. yüzyılı da ayakta tutmak için geçici çözümlere yöneldiler. Büyük krizi, çöküşü sadece ertelediler! Ama bu asla çözüm olmayacaktı.

Dünyanın ezici çoğunluğu Batılı dünyaya sırtını dönmeye başlamıştı. Yeni büyük ekonomik güçler ve çevreler oluşuyordu. Yeni cazibe merkezleri şekilleniyordu. Bu çevreler sadece ekonomik değil, siyasi ve teknolojik bir yarışa da girmişti.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar