Rakka operasyonu bir tuzak mı? CIA Başkanı Pompeo niye geldi?

ABD'nin Türkiye ile başlatmak istediği ortak Rakka operasyonu, ülkemizi çevrelemeyi amaçlayan Kuzey Suriye'deki terör koridorunu engellemeye dönük Fırat Kalkanı müdahalesini amacından saptırır mı...

ABD'nin Türkiye ile başlatmak istediği ortak Rakka operasyonu, ülkemizi çevrelemeyi amaçlayan Kuzey Suriye'deki terör koridorunu engellemeye dönük Fırat Kalkanı müdahalesini amacından saptırır mı, sulandırır mı?
Görünen o ki Türkiye, kendi planını yapıp ABD'ye verdi. ABD'nin tavrının ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Cevap ne olursa olsun; Rakka operasyonu da, Suriye'de yapılacak herhangi bir ortak müdahale de öncelikli olarak Türkiye'nin güvenliğini esas almak zorundadır. Bunun dışındaki her seçenek, öncelik sıralamasının değişmesi, Türkiye'yi çok tehlikeli bir geleceğe sürükleyebilir.
Bölgeye dönük bütün planlarını boşa çıkarabilir. Hayal kırıklığına yol açar, sarsıcı kayıplar yaşarız. PKK/PYD'ye daha fazla alan açıp “güvenli bölge” adı altında o koridoru gerçeğe dönüştürebilir.
ABD, Türkiye'yi kuşatma planından vazgeçmelidir..
Çünkü DEAŞ'la mücadele ikiyüzlülüklerle devam ediyor ve söz konusu koridor da ABD'nin bölgedeki terör örgütleriyle yürüttüğü bir plandır. ABD bu plandan vazgeçecek mi? Türkiye'ye yönelik kuşatma, çevreleme operasyonunu durduracak mı? Bu plandan vazgeçtiğini duyurmadan Türkiye'nin hiçbir ortak operasyona ikna olmaması gerekir.
CIA Başkanı'nın Ankara ziyareti, Trump'la birlikte başlayan yeni yakınlaşma çabaları, Türkiye-Rusya ilişkilerini ve Suriye ateşkesini nasıl etkileyecek? Moskova ile yeni bir soğukluğun ilk adımlarını oluşturur mu ya da bu sefer Rusya'nın “PKK kartı”nı devreye sokmasına yol açar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaşı Karadeniz’e taşıyan kim? Türk denizlerine taşıyanlar kim? O gemilere saldırı yapanlar kim? Güney Kapısı’nı açık tuttuk. Doğu Kapısı’nı güvene aldık. Kuzey Kapısı da açık kalacak! Avrupa’nın “Türk-Rus savaşı” planları da boşa düşecektir. 04 Aralık 2025 | 1.413 Okunma Türkiye ellerindeki iki silahı da aldı. Sosyal medya örgütlerini dağıtıyor. Ama acilen sonrasına hazırlanmalı. “Türkiye Ekseni’nin medya ayağı yeniden tanımlanmalı. “Medya Sihaları” kurulmalı. Medya sermayesi millileşmeli. Kayıtdışı para ile medya sahibi olma engellenmeli. 02 Aralık 2025 | 1.036 Okunma İsrail Kıbrıs Rum Kesimi’ni terör üssüne dönüştürdü. EOKA’yı yeniden kuruyor! “Terörsüz Türkiye” planı elini zayıflattı, yeni örgütler arıyor. Adalar askeri mesele olur. Türkiye’ye devir yolu açılır. Rum Kesimi İsrail cephesi olur, doğrudan hedef alınır. 28 Kasım 2025 | 840 Okunma “Sosyal medya terör örgütleri” açığa düştü. Atatürkçüleri, CHP’lileri, “içerideki muhalefet”i FETÖ kadroları yönetmiş. Türkiye ile, Erdoğan ile hesaplaşması olan herkes, Mossad tuzağına düşmüş. 25 Kasım 2025 | 1.270 Okunma Hafter ne zaman Türkiye’ye gelir? İbrahim Kalın Bingazi’de, Belkasım Ankara’da.. Yeni bir jeopolitik ortaklık kuruluyor. Tek devlet, tek ordu, tek Libya... Bunu ancak Türkiye başarabilir. 20 Kasım 2025 | 1.322 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar