- Osmanlı bile böyle hızlı yükselmemişti! - Bırakın Türkiye yürüsün… Bu hikâye daha yazılmadı!

Yenişafak yazarı İbrahim Karagül yeni dünya düzeninde Türkiye'nin konumunu yazdı :Dünyada aynı anda bu kadar geniş bir coğrafyada, bu kadar güçlü rakiplerle mücadele edebilen, yarışan, ilişkiler ağı üretebilen hiçbir ülke yok.

Dünyanın hangi bölgesine baksanız, Türkiye o bölgede yükselen güç olarak görülüyor. Zayıf ülkeler için umut olarak tartışılıyor. En güçlüler için yeni bir rakip olarak tanımlanıyor.

Bu Afrika’da böyle, Ortadoğu’da böyle, Balkanlar ve Kafkaslar’da böyle. Bu, Orta Asya ve Güney Asya’da böyle. Türkiye’nin elini uzattığı her bölgede, güçlülerde panik, zayıflarda sevinç oluşuyor.

TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜÇLÜLERİ İLE OYNAR.

Ne gariptir ki; Türkiye bütün bu bölgelerde dünyanın merkez güçleri ile rekabet ediyor. Nereye ulaşsa karşısına eskinin sömürgeci güçleri, dünyanın merkez siyasi ve ekonomik güçleri çıkıyor.

Yine ne gariptir ki, Türkiye bundan çekinmiyor, ürkmüyor, korkmuyor, geri adım atmıyor. Karşısına güçlüler çıkınca oyunu daha da zenginleştiriyor. Daha bir cesur hareket ediyor.

Türkiye sanki bütün oyunlarını dünyanın en güçlüleri ile oynanacak şekilde dizayn etmiş gibi. Son derece akıllıca planlanmış jeopolitik atılımlar ülkesi olarak küresel ölçekte baskın bir yer ediniyor. Girdiği bütün coğrafyalarda hareket alanını genişletiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.790 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.674 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar