Malazgirt: ‘Çağ kapatıp çağ açan’ fetih..

948 yıl önce, 13 Mart 1071’de bu topraklarda bir “başlangıç” yapıldı. Bir “kapı” açıldı. O zamana kadar Toroslara, Anadolu’nun her köşesine uzanan manevi dalga, o gün Malazgirt’te bir siyasi iradeye, bir güce, bir tarihe dönüştü.

Anadolu’nun fethi, kurtuluşu, İslamlaşması, “biz” olması, çağın en büyük cihan imparatorluğunun, Doğu Roma İmparatorluğu’nun siyasi mezarının Malazgirt Ovası’na kazılmasıyla gerçek oluyordu.

ASIL “ÇAĞ KAPATIP ÇAĞ AÇAN” FETİH MALAZGİRT..

Asıl yeni bir çağın başlangıcı Malazgirt’ti. Çünkü asıl “başlangıç” burasıydı.

İstanbul’un fethi, bunun “ikinci aşama”sıydı. İstanbul’a gelene kadar yaklaşık dört yüz yıl boyunca Anadolu’nun her karış toprağında kan akıtıldı, can verildi, bedel ödendi. Bunlar yapıldı ki, İstanbul’a ulaşıldı. Belki üçüncü aşama Viyana olacaktı!

Bugün bu ülkenin her köşesinde isimsiz şehit mezarları, mezarlıkları vardır. Bir orman içinde, bir bozkırda, bir köy kenarında… Nereyi kazsanız Anadolu’yu yurt yapmak için bedel ödeyenlerin izlerini görürsünüz.

HİÇBİR MİLLET KESİNTİSİZ BİN YIL BEDEL ÖDEMEDİ..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.126 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.298 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.792 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.676 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.342 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar