Kim, sana ne ihale verdi Kılıçdaroğlu?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslubundaki çirkinleşmeye ve çirkefleşmeye dikkat ediyor musunuz? Hakaret, seviyesizlik, hınç psikolojisi, öfke nöbeti, mahalle kavgası üslubu, adını ne koyarsanız koyun, bir...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslubundaki çirkinleşmeye ve çirkefleşmeye dikkat ediyor musunuz? Hakaret, seviyesizlik, hınç psikolojisi, öfke nöbeti, mahalle kavgası üslubu, adını ne koyarsanız koyun, bir dibe vurmuşluğu, bir tükenmişliği siz de farketmiyor musunuz?
Hakaretleri bile ısmarlama bir söylemden araklanmış. Suçlamaları bile bir projenin parçası. CHP Kongresi'ndeki “diktatör bozuntusu” ifadesi, dün yine benzer cümleleri tekrarlaması, önümüzdeki günlerde başlatılacak yeni tür savaşın ipuçlarına işaret ediyor. Anlayacağınız o kendi sözlerini söylemiyor, kendisine ihale edilen bir siyasi söylem için alıştırma yapıyor.
Bu üç değerden de yoksunsa ne yapsın!
Kişisel hıncı, seviyesiz üslubu, siyaset dili, iş tutuş tarzı derinlemesine bir sorgulanmaya muhtaç. Bunun psikolojik sebepleri olduğu kanaatindeyim. Bıraktık bir anamuhalefet partisini yönetecek birikimi, bıraktık Türkiye için siyasi tezler üretebilme kabiliyetini, bıraktık toplumsal öncü olma niteliğini, bu siyaset dilini kendine yediren kişinin psikolojisi gerçekten merak konusu.
Bir siyasetçi lider olabilmeli, olamıyorsa değer üretebilmeli onu da yapamıyorsa saygınlığa yatırım yapmalı. Bunu da beceremiyorsa, bu açığı kapatmak için hakaret ve küfürlere sığınıyorsa gerçekten vahim bir durumdan söz edebiliriz.
Varacağı yer bir örgüt hücresidir
Bu üç değere de sahip olamayan siyasetçi, bu yönde çaba harcamak yerine böyle bir arayıştan vazgeçebiliyorsa o siyasetçi de, başında bulunduğu parti de hızla marjinalleşip, iktidar hedefinden uzaklaşacak, er geç başka bir yapıya dönüşmek zorunda kalacaktır. Varacağı yeri tahmin etmek güç değil. Kılıçdaroğlu'nun siyasi kimliğini oluşturan faktörlere bakarsanız, bu gidişin sonu ya Kandil'dir ya da DHKP-C veya bir başka örgütün hücresidir.
Nasılsa artık bütün bu örgütler birleştirildi ve Türkiye'ye karşı ortak savaşa sokuldu. Nasılsa hemen bütün örgütleri içine alan yeni bir “Çatı” kuruldu. Nasılsa CHP içinde bazıları bu örgütlere üye ya da sempatizan. Onları ve eylemlerine, saldırılarına, Türkiye ile hesaplaşmalarına gizliden sempati duyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar