Kasım Süleymani... Efsane mi, katil mi?

Fars/İran emperyal gücünün sembol isimlerinden biriydi. İran’ın derin yapısına mensup bölge geneline yayılan sinir ağlarının kesişme noktasıydı. Devrim Muhafızları, Hizbullah, Haşd-i Şabi ve diğer örgüt ve yapılanmalarının beyniydi.

Direkt dini Lider Hamaney’e bağlı; Afganistan, Irak, Suriye, Lübnan, Yemen’e kadar örtülü operasyonların, gayri resmi savaşların müdahalelerin kurmay ismiydi. Acımasız bir adamdı. Gittiği, uğradığı, geçtiği her yerde kan ve acı bırakan bir adamdı.

İSLÂM İÇ SAVAŞI YAPIYOR, TERÖRÜN HER FORMATINI ACIMASIZCA UYGULUYORDU

Mezhep eksenli “İslâm iç savaşı” planlarının, Fars-Arap savaşlarının önde gelen uygulama adamıydı. İran adına direniş dese de, ”terör”ün bütün formatlarını kullanan, Şii dünyasının efsaneleştirdiği bir isimdi.

ABD tarafından dün Bağdat Havaalan’nda öldürüldü. Onunla birlikte Hizbullah ve Haşd-i Şabi yöneticileri de öldürüldü. Saldırı emri doğrudan ABD Başkanı Trump tarafından verilmişti. Trump, saldırıdan önce İran’ı hedef almış, 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar