İçeride ‘Kıran’, Irak’ta ‘Pençe’, Suriye’de tam saha savunma..

Tam da Suriye’de savaş bitecek, Türkiye-Rusya-İran ekseninde bir uzlaşma zemini bulunacak, bütün bölgeyi mahveden bu sarsıntı sona erecek derken hemen her gün “yeni bir başlangıç”la karşı karşıya kalıyoruz.

Tam da Türkiye, içeride terörün belini kırıyor, Suriye’nin kuzeyinde terörü durduruyor, terör koridoru haritasını bozuyor, Cumhuriyet tarihinin, tarihin en büyük güvenlik müdahalelerini yapıyor derken birileri hesapları sıfırdan başlatıyor.

Tam da Türkiye-Rusya arasındaki yakınlık, kıskandıracak bir boyut alırken, S400’lerden savaş uçağı ortak üretimine, başka savunma ve güvenlik ortaklarına kadar etkileyici işbirliği alanları geliştirilirken, bölge içinden ve bölge dışından yeni müdahale taktikleri sahaya sürülüyor.

BİRİLERİ BU SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTEMİYOR. SURİYE’Yİ PARÇALAMAYI KAFASINA KOYMUŞ

Birileri bu savaşın bitmesini asla istemiyor. Birileri Suriye’de uzlaşma zeminlerini ısrarla yok ediyor. Birileri Suriye’ye parçalamayı kafasına koymuş. Birileri terör aparatları üzerinden bütün bölgeyi sarsacak harita taslaklarını asla geri çekmiyor.

Birileri Suriye üzerinden Türkiye’yi çevrelemeyi, ülkenin kuzeyinin ve güneyinin koparılmasını, buraların yıllarca terör karmaşasıyla belirsizliğe itilmesini, Suriye’ye, Irak’a, Türkiye’ye, İran’a ve bütün bölgeye müdahale alanları olarak dizayn edilmesini istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar