Erdoğan’dan Tunus sürprizi: Libya’da ateşkes mi, ortaklık mı? Hava sahası mı, hava üssü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Tunus’a sürpriz bir ziyaret yaptı. Bu ziyaret; Türkiye-Libya arasında yapılan ve Akdeniz haritasını değiştiren anlaşmadan sonra ikinci en kritik adım.

Doğu’da Mısır’ın saldırılarına maruz kalan Libya için, Batı’sındaki Tunus’un tutumu oldukça kritik. Yine Cezayir, Nijer, Çad gibi ülkelerin tutumu, Libya’nın bütünlüğü için oldukça belirleyici.

Cumhurbaşkanı bu ziyaretle; Libya’nın Türkiye için ne anlama geldiğini, ne kadar önemli olduğunu, Türkiye’nin Libya için neler yapabileceğini en üst düzeyde dünyaya ilan etmiş oldu.

HAVA, KARA VE DENİZDE: TÜRKİYE BÜTÜN GÜCÜYLE LİBYA’DA OLACAK..

Erdoğan; Türkiye’nin Akdeniz’de de, Libya’da da geri adım atmayacağını, başladığı işi devam ettireceğini, Libya’da bütün gücüyle var olacağını yine en üst düzeyde gösterdi.

Asker göndermek, kara ve hava birimleri sevk etmek, donanmayı Libya açıklarına nakletmek dâhil, Türkiye Libya’yı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.798 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar