Bir füze yanlışlıkla ateşlenir, iki savaş gemisi çarpışabilir. Dünya ABD ve İsrail’i dizginlemeyi bilecektir

ABD-Çin arasında başlayan ticaret savaşı, çok vahim sonuçlara ulaşabilir. Her ne kadar ABD ile Çin arasında görünüyorsa da aslında küresel ölçekte bir ekonomik, siyasi, askeri güç...

ABD-Çin arasında başlayan ticaret savaşı, çok vahim sonuçlara ulaşabilir. Her ne kadar ABD ile Çin arasında görünüyorsa da aslında küresel ölçekte bir ekonomik, siyasi, askeri güç savaşı yaşanıyor. Bu da dünyanın tamamını etkisi altında alacak bir krizin büyüdüğünün işaretidir. ABD’nin, Türkiye dâhil, müttefik ya da düşman, dünyanın ezici çoğunluğunu hedef alan tehditleri işte bu yüzden insanlık için endişe verici sonuçlar üretebilir.

Küresel iddialarını, ahlaki zeminini kaybeden ABD, çılgınlıklara girişebilir. Sadece bizim coğrafya değil, Doğu Avrupa’dan Balkanlar’a, Asya-Pasifik bölgesine kadar bütün fay hatları hareketlenebilir, çatışma alanlarına dönüşebilir. Bugün Suriye ile uğraşan dünya, çok yakında birden fazla ülkede “savaş hali” ile yüzleşebilir. Daha da ötesi, bu sefer savaş “merkez ülkeler”in güç mücadelesinin kurbanı olan ülkelerde değil, doğrudan merkez ülkeler arasında patlayabilir.

Bir füze yanlışlıkla ateşlenir, iki savaş gemisi çarpışabilir

Güney Çin Denizi’nde birbirine beş metre kadar aklaşan ABD ve Çin savaş gemilerinin durumu, bilmiyorum, dünyaya bir şey anlatmaya yetiyor mu? Baltıklar’da İngiliz-Rus savaş uçaklarının birbirini taciz edip durması bir şey anlatıyor mu? Yarın Baltık Denizi’nde Rus-İngiliz savaş gemileri birbirine dokunabilir. Doğu Akdeniz’de birbirine çarpabilir.

Ya da bütün bu bölgelerde bir füze yanlışlıkla ateşlenebilir, bir savaş uçağı “kazası” ortaya çıkabilir. Veya Batı başkentlerinden birinde birçok ülkeyi harekete geçirecek devasa bir “terör saldırısı” yaşanabilir. Ardından bütün dünya alarma geçebilir.

Çok büyük bir fırtına bu: Masalar dağıldı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar