ABD İran’a saldırmaz, yeni bir Arap-Fars savaşı çıkarır

ABD-İran arasındaki yeni restleşme nereye uzanabilir? Bir ABD-İran savaşı çıkar mı? S.Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD’deki neocon sağcıların tahrikleriyle İran’a karşı büyük bir müdahale başlar mı?

Böyle bir durumda Türkiye’den Kuzey Afrika’ya, Pakistan’dan Somali’ye kadar bütün bölge ne tür gelişmelere sahne olur?

Hiç basit sorular ya da ihtimaller değil bunlar. Nihayetinde bütün coğrafyayı yakıp yıkmaya dönük bir hesap var, bu artık gerçek.

İslam’ı kendi içinde savaştırıp, İslam’ı kalbinden vurup, Müslüman toplumlar üzerinde yeni bir sömürge, vesayet dönemi başlatmak istiyorlar. Ayrıca, yeryüzünün ana eksenini oluşturan Müslüman Orta Kuşak tamamen denetim altına alınırsa Batı için yeniden bir küresel hakimiyetin de kapıları aralanmış olacak.

ABD MÜDAHALE ETTİ, İRAN KAZANDI. İSRAİL İLE İRAN ARASINDAKİ BENZERLİK.

Kısa vadede açıktan İran’a saldırmak istemezler. Ambargodan sonra daha yıpratıcı saldırılar başlar, İran’ı içeriden çökertmeye çalışırlar. Ama Irak işgali gibi bir operasyon bugünkü küresel konjonktürde çok da mümkün görünmüyor.

Şu bir gerçek ki; bugüne kadar ABD-İran gerilimlerinin tamamından İran kazançlı çıkmıştır. ABD’nin bölgeye müdahaleleri İran’ı değil, İran’ın düşmanlarını zayıflatmıştır. Afganistan ve Irak işgali iki ülkeyi de mahvetti ama İran’ın jeopolitik genişlemesine büyük katkı sundu, düşmanlarını zayıflattı ya da bitirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar