AB bizim için artık bir Can Dündar kadardır..

Koca Avrupa Birliği Türkiye ile ilişkilerini bir Can Dündar'a indirgemişse, onu cumhurbaşkanlığı düzeyinde ağırlayıp, bir yaptırım kartı olarak kullanmaya girişmişse...

Koca Avrupa Birliği Türkiye ile ilişkilerini bir Can Dündar'a indirgemişse, onu cumhurbaşkanlığı düzeyinde ağırlayıp, bir yaptırım kartı olarak kullanmaya girişmişse, herkesi aptal yerine koyarcasına ve utanmazca bunu bir özgürlük meselesi olarak pazarlamaya teşebbüs edebiliyorsa, AB'nin ve patronu Almanya'nın bu şovu, bir acizlik, beceriksizlik, zayıflık ve tükenmişlikgöstergesidir. 

AB ülkeleri Türkiye'deki uyuyan hücrelerini harekete geçirmişse, yıllardır beslediği ve pazarladığı ancak 15 Temmuz'la deşifre olan istihbarat aparatlarını apar topar korumaya almışsa, terör saldırılarına ve sivil katliamlara imza atanları bile sahiplenirolmuşsa ortada Türkiye'nin ciddiye alacağı bir AB ortak aklı kalmamış demektir. 

AB Türkiye için artık bir tehdittir

Dünyaya model gösterilen AB ortak aklı, PKK terör örgütünü ve mensuplarını, DHKP-C terör örgütünü ve mensuplarını, FETÖ ve mensuplarını, Türkiye karşıtı ne kadar örgüt ve isim varsa hepsini tereddütsüz kanatları altına alıyorsa, Türkiye'ye ile ilişkilerini bitirmişdemektir. 

Bundan sonra AB-Türkiye ilişkileri hiçbir zaman normal seyrine giremeyecektir. Bırakın ortaklık düşüncesini, bırakın rasyonel ilişki tarzını, bundan sonra AB-Türkiye ilişkileri karşılıklı “tehdit” tanımlamalarına göre şekillenecektir. Bugün bu kadar gerilen ilişkiler, önümüzdeki seçimlerde aşırı sağın, ırkçıların, bir tür Nazi dalgasının merkez Avrupa'yı rehin almasıyla, ABD'de yeni neocon dalga ile dayanışmaya girmesiyle daha tehlikeli hale gelecek, Türkiye bu yeni siyasi söylemle “düşman ülke” kategorisine kadar itilecektir. 

Hani o AB aydınları nereye kayboldu?

Avrupa böyle bir dalga ile yüzleşirken birarada kalma şansı olmayacaktır. Birlik düşüncesinden çok ulusal çıkarlar, ülke öncelikleri, geçmişin hesapları öne geçecektir. Dolayısıyla Türkiye'nin örnek alacağı, gıpta edeceği, model göreceği bir yapı olmayacaktır. Parçalanmış Avrupa'dan geriye bir Almanya ve yandaşları kalacak, Kuzey ve Güney kendi yoluna gidecektir. 

Dikkat ediyorum da, AB tarafından finanse edilip desteklenen entelektüel çevreden ses çıkmıyor. AB ülkelerinin terör destekçiliğine, Türkiye yerine terör örgütlerini tercih etmelerine tek söz bile söylenmiyor. O kişiler, çevreler birden ortadan kayboldu. Nerdeler, ne yaparlar, ne konuşur-ne önerirler, yıllardır ideal örnek olarak pazarlama görevi üslendikleri bu yapının sivil katliamlara imza atmış kişileri sahiplenmelerine tek bir itirazlarıduyulmuyor. 

Parlatıp pazarlamışlardı

Yine dikkat ediyorum da, Türkiye toplumunda AB düşüncesi neredeyse sıfırlanmış. Zaten inanmıyorlardı, zaten güvenmiyorlardı, zaten hep bir tedirgindiler. Ancak AB'nin desteklediği her çevrenin, her kişinin zor zamanları fırsat bilipTürkiye'ye saldırması, bu ülkenin zayıf zamanını beklemiş olması, Türkiye'den çok Almanya'nın, Fransa veya diğer ülkelerin çıkarlarına göre pozisyon alması, onları ve AB düşüncesini bu ülkede gömdü. 

Parlatıp pazarladıkları kişiler nasıl da zamanı gelince harekete geçti ve azılı bir Türkiye düşmanı olduklarını ortaya koydu. Onların bu milletle zaten buluştukları bir nokta yoktu ama bu kadar da düşmancatutum içine girebilecekleri tahmin edilmiyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.299 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.797 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar