‘Evet’, AK Parti'yi âbâd, CHP’yi berbat etti

16 Nisan’daki ‘Evet’in ilk sonuçları, AK Parti ve CHP açısından farklı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün duygusal bir törenle partisine üye oldu. Başbakan Yıldırım, 21...

16 Nisan’daki ‘Evet’in ilk sonuçları, AK Parti ve CHP açısından farklı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün duygusal bir törenle partisine üye oldu. Başbakan Yıldırım, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede Sayın Erdoğan’ı genel başkanlığa aday göstereceklerini açıkladı.

AK Parti ‘Evet’ sonrasında 15 gün içinde büyük bir coşku, heyecan ve sinerji yakaladı. Âbâd oldu. (Âbâd: Mutlu, şen, rahat, huzurlu) 2019’a hazırlık yolunda yakalanan dinamizm ve yüksek moralle, yarışın gerektirdiği metafizik gerilim yakalanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, ‘Evet’i tarihî bir dönüm noktası olarak çok istedi. Çünkü milli irade, Parlamenter sistemi kayıt dışı kullanan vesayetten kurtarılacağı gibi, devlet-siyaset ilişkileri de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adapte edildi. Aynı zamanda AK Parti’nin içiyle oynamak isteyenler, Gezi olaylarından beri “Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın” planından bir türlü vazgeçmeyen iç ve dış güç odaklarının da hevesi kursaklarında bırakıldı. Şer cephesinin tuzaklarına rağmen 2019 hedefinde AK Parti otobana çıkmış oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 380 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.618 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar