CHP, FETÖ’yü neden perdeliyor?

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un 19 Aralık’ta Ankara’da bir suikast sonucu öldürülmesi sonrasında CHP yetkilileri, bütün oklar FETÖ’yü gösterdiği halde ısrarla El Nusra’yı işaret...

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un 19 Aralık’ta Ankara’da bir suikast sonucu öldürülmesi sonrasında CHP yetkilileri, bütün oklar FETÖ’yü gösterdiği halde ısrarla El Nusra’yı işaret ettiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, suikasttan sadece 4 saat sonra sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Adam bağırarak El Nusracı olduğunu söylemiş, koca koca adamlarsa saatlerdir onu başka örgütlere pazarlamak için çalışıyor. Nusra sevicileri!”

Bunu söyleyen, sözleri CHP’yi bağlayan birisi... FETÖ’yü perdelemek için bu ne acele? Aynı üslupla adama demezler mi: “Siz neden FETÖ sevicisisiniz?”

Bitmedi. İki gün sonra- ki suikastçının FETÖ’cü olduğuna dair deliller belirgin hale geldi- CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, TBMM Genel Kurulu’nda AK Partililere; “Bu cinayet kindar politikanızın bir sonucudur. Polisleri fetih marşları ve ilahilerle mezun etmeye devam ederseniz Rus Büyükelçisinin öldürülmesi, bu tür eylemlerin ne ilki ne de sonu olacaktır” dedi.

CHP’de, suikastın failinin FETÖ’cü çıkması ihtimalinden doğan belli bir tedirginlik var. Neden? Evet, CHP bu suikastın Fetullahçı Terör Örgütü tarafından işlenmiş olabileceğinden neden rahatsız, neden telaşlanıyor?

Hükümet suikastın delillerini karartamaz, yok edemez. Çünkü soruşturma 18 Rus uzmanla birlikte yürütülüyor. İyi ki birlikte yürütülüyor. Yoksa CHP’yi ve ABD’yi ikna etmek çok zor olurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan güven, Kılıçdaroğlu endişe kaynağı... 27 Mayıs 2023 | 578 Okunma Özdağ-Kılıçdaroğlu-HDP: Toplu intihar… 25 Mayıs 2023 | 1.526 Okunma CHP-FETÖ irtibatlarını unutmayalım 20 Mayıs 2023 | 382 Okunma Sinan Oğan, küresel baskıya dayanabilir mi? 18 Mayıs 2023 | 3.619 Okunma Erdoğan ile 14 Mayıs destanı yazılırken… 13 Mayıs 2023 | 1.150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar