Seçim dindarlığı

Takiye, öyle akşamdan sabaha edinilecek bir özellik değildir. O dahi bir süreç ister... CHP, kendi çekirdek kadrosu ile iktidar yüzü göremeyeceğini iyice anlayıp kabullendikten sonra, ne pahasına olursa olsun iktidar olabilmek...

Takiye, öyle akşamdan sabaha edinilecek bir özellik değildir. O dahi bir süreç ister...

CHP, kendi çekirdek kadrosu ile iktidar yüzü göremeyeceğini iyice anlayıp kabullendikten sonra, ne pahasına olursa olsun iktidar olabilmek için, sağcı, İslamcı, milliyetçi yani dindar sayılacak partilerle ittifak yapmakla yetinmeyerek kendisi de geçici bir süreliğine dindar kisvesi giymeye yeltenmiştir.

Ne var ki; her zamanki gibi dersini iyi çalışmamıştır.

Bir ajans projesi olarak takınmaya çalıştığı 'seçim dindarlığı', beklenmedik ve hesap edilmedik durumlarla karşılaşıldığında hemen hakiki rengini ele verip sırıtmaktadır.

Seccadeye basmak, hadisi yanlış söylemek kabilinden şeyler buna örnektir...

Mesele, seçmenin bu tür oyunlara; oyun oynandığının, maske takıldığının, takiye yapıldığının farkına vararak/varamayarak prim verip vermeyeceğidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç günlük hikâye 28 Mayıs 2023 | 115 Okunma Bu tepe o tepe mi? 26 Mayıs 2023 | 95 Okunma Allah kimseyi ‘Kimliksiz' kılmasın 21 Mayıs 2023 | 199 Okunma Yolu açık… Gözü aydın… 19 Mayıs 2023 | 145 Okunma “Sakın açmayın” 12 Mayıs 2023 | 314 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar